Saturday, January 21, 2006

Pieniä ajatuksia peilin edestä ja takaa, 1


Kehoni ääriviivat saavat joskus itseltäni turhan raskaita odotuksia. Kun seison alastomana peilin edessä ja katson ja kosketan itseäni, miksen voi useammin iloita sen pinnasta, muodosta, muodottomuudesta. Herkkyydestä ja aistikkuudesta. Minusta ja elämästä. Elämästä, hitto vieköön, arvokkuudesta. Inhimillisyydestä. Olen usein itselleni armoton. Teen itsestäni arvottoman vaikkei pitäisi. Mihin itseäni vertaan ja miksi teen niin? Tiedän kyllä ja avaudun siitä toiste, jos siltä tuntuu. Saan itseni vihaiseksi. Tyhmäksikin.

Jos katson itseäni peilistä, tiedän että minussa virtaa veri ja sydämeni syke on keskittynyt. Minä siellä kurkistelen. Nainen. Ihan ihka oikea, elävä nainen! Vau.

Jos on kylmä, niin nännit ovat kauniisti. Hyväksyntä. Kylmyys. Entäs pakarat, olisiko ne kuitenkin parhaimmillaan lämmitettyinä?

Kasvoilleni olen kiltti ja isoille varpaillenikin. Napa on ihana ja vatsakin.

Mitään pornoa en nyt kirjoita. Erotiikan pilke on siellä peilissä, kun katsot sinne. Avoimuudessa ja hyväksynnässä, kunnioituksessa ja rakkaudessa. Välittämisessä. Katselkaa.

Miksi sitä on usein muille armollisempi? Tuntuu, että olen hetkittäin lähempänä sitä armollisuutta ja kunnioitusta, itseeni. Jonain päivänä tunnen surua etten ole juuri sellainen kuin haluaisin, kuka olisi.

Joku sanoisi,että ympäristön vaateet ja perfektionismi sokeuttaa. Viihdeteollisuus vääristää. Viihdeteollisuus ei soinnu yhtään tekstiini. Ei tämä ole kevyttä. Ei teollista. Silkkaa lihaa ja verta. Niinpä. Olen kuva ja sana, minä hengitän. En ole viihdettä. Kuulostan ankealta ja alakulolta vaikka olen iloinen. Minusta. Hauska tutustua, päivää vaan. Yötä toivottelen ja huomista.

Rakkaus parantaa. Minä sanon.

Katsoin peiliin taas. Tänään siellä oli kaikki hyvin.

Hengitin keskittyneesti, en väreillyt, en tutissut, en ollut erityisen himokaskaan. En oikeastaan mitään. Mutta tänään siellä oli kaikki hyvin.

Enkelin kaunis kuva: Lothar Ponhold

Edit: Pakko kommentoida itse, kun kirjoitin tekstiä useammassa erässä. Lukiessani sitä lävitse, sanat sinkoilevat. Ehkä joku ymmärtää mitä ajan takaa. TAi sitä mitä tunnen.

Tämä ei ole katkeraa tilitystä, vaan ehkäpä keskustelua oman kehon kanssa. Kiukuttelen sille välillä, väitän ettei se ole muka arvokas. Otan ympäristöstä signaaleja ja uskon että jonkun asian kuuluisi olla toisin(vaikkei kuuluisikaan)

Ja sinä hetkenä kun tulee oivallus omasta rajallisuudesta ja ainutlaatuisuudesta, esiin puskee sopivan kiukkuinen tutkimusmatkailija, joka janoaa kehonsa ihastuttavia reaktioita, tulen hehkua, lämpöä. Lohdutusta ja läheisyyttä. Ihastusta. Sanoja: olet niin kaunis.

Ajatella miten hienoa jos oppii tuntemaan itsensä oikein hyvin. Ja vielä parempi jos tulee toimeen. :) Oh, it's you again.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Heippa, en ole aiemmin kommentoinut, nyt tuli tarve:).Kukapa olisi täysin tyytyväinen itseensä, mutta joskus kyllä median antama naiskuva on kyllä vieras. Jos pitää ruveta vertaamaan itseänsä sellaisiin luomuksiin, voi haudata itsensä elävältä.

Sanoit hienosti, että rakkaus parantaa. Ja ikä myös, itse olin nuorempana kriittisempi. Lapsien saannin jälkeen on jotenkin kehon hyväksyntään tullut uutta mieltä. Vaikka aluksi ihosin ja itkin vatsan löllöytymistä, se parani jonkun verran myöhemmin. Nyt vuosien päästä ymmärrän että se on maha, jossa on ollut lapsia ja on tärkeä osa perheeni elämää.

Oon naureskellut josku äijän kanssa(siis molemmin puolin) että jos rakkaus ei tekis niin sokeaksi oltaisko vielä näin viehtyneitä toisiimme? Montako makkaraa vatsan ympäriltä rakkaus sulattaa:) Aika monta!! T:Leea

1:19 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Tervehdys,
mistä et pidä itsessäsi, miksi? Kuulostat vahvasti seksuaaliselta naiselta ja estottomalta näissä tarinoissasi....Keksisin pitkän listan asioita mistä en olisi itsessäni tyytyväinen, mutta ei se kannata. Leea kirjoitti kyllä oikein, että ikä auttaa hyväksynnässä. Ja ehkä se että itsekin vanhenee...sulavia makkaroita vai mitä ne olikaan;)

1:32 AM

 
Blogger -mihaella- said...

Hei Leea ja anonyymi,

luulen että joudun vielä kirjoittamaan asiasta lisää:
itsensä kokemisesta ja mieltymyksistä.

Olette oikeassa, että ikä auttaa. En itsekään ole enää äärimmäisen haavoittuvainen teinityttö. Ja kyllä minunkin kehoni on tuottanut elämää:)

Toisen huomio ja rakkauden osoittaminen vähentää oman mielen kritiikkiä ja lisää hyväksyntää todella paljon. Silloin kun kokee riittämättömyyttä, tilanne on vaikeampi. Ehkäpä kirjoitan sopivana hetkenä aiheesta, sillä jostain syystä se on pinnalla ajatuksissani.

Kiitos palautteesta!

9:26 AM

 

Post a Comment

<< Home